Hygieniapassi
Suomalainen elintarvikealan hygieniapassi on luotu edistämään elintarviketurvallisuutta. Elintarvikealan työtehtävissä työntekijän täytyy osata käsitellä elintarvikkeita turvallisesti ja hygieenisesti.
Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän
- työskentelee elintarvikehuoneistossa ja
- käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita.
- Tarkemmat tiedot hygieniapassista (avautuu uuteen välilehteen)
Hygieniapassitesti
Hygieniapassitesti sisältää 40 oikein/väärin väittämää. Testin läpäisee 34 oikealla vastauksella. Tarkemmat ohjeet annetaan testitilaisuudessa.
- Sähköinen mallitesti Ruokaviraston sivuilla (avautuu uuteen välilehteen)
- Ruokaviraston hygieniaosaamisen esite (avautuu uuteen välilehteen)
- Hygieniapassin mallikuva Ruokaviraston sivulla (avautuu uuteen välilehteen)